Halák nastúpi v Montreale, tréner nechce vyzerať ako idiot

10.01.2012 Celý región

MONTREAL 10. januára (WEBNOVINY) - Hokejového brankára Jaroslava Haláka fanúšikovia v Montreale stále spoznávajú a má medzi nimi dobré meno.

Priaznivci Canadiens stále nezabudli na jeho výkony spred dvoch rokov počas play-off.

Niektorí si myslia, že vedenie "Habs" urobili veľmi zlý krok, keď Haláka vymenili pár týždňov po play-off 2010 do St. Louis a uprednostnili na post jednotky Careyho Pricea.

Halák sa do Montrealu vráti v utorok a prvýkrát po necelých dvoch rokoch nastúpi v Bell Centre. Tréner St. Louis Ken Hitchcock už dávnejšie avizoval, že v stretnutí dostane šancu Slovák. Tieto svoje slová potvrdil aj deň pred zápasom. Nič na tom nezmenil ani fakt, že Brian Elliott vychytal v sobotu čisté konto.

"V ideálnom prípade dáte šancu brankárovi, ktorý vychytá v poslednom zápase nulu. Jarovi však musíme dať šancu, je to voči nemu fér. Ak by som ho nepostavil, asi by som vyzeral ako idiot. V Montreale zažil skvelé obdobie a asi by to nebolo odo mňa správne, ak by som mu nedovolil chytať," povedal pre Montreal Gazette tréner Hitchcock.


V prvom vzájomnom zápase vychytal Halák víťazstvo

Halák si uvedomoval, že na zápas s Canadiens nemá miesto v bránke isté. "Dúfal som, že budem chytať. Je to skvelé od trénera Kena Hitchcocka, že na mňa myslel. Pokúsim sa podať čo najlepší výkon, aby sme bodovali. V Montreale mám stále fanúšikov a veľmi si ich vážim," uviedol Halák.

Odchovanec ružinovského hokeja už raz ako hráč St. Louis proti Canadiens chytal, vlani sa doma tešil z výhry 4:1. Tentoraz však prichádza iný duel. "Bude to veľmi emotívne. Neviem sa už dočkať zápasu. Na obdobie v Montreale neviem zabudnúť. Výmena pred dvoma rokmi ma prekvapila, ale aj to je hokej. St. Louis je mojím novým domovom, dalo mi šancu chytať a stať sa klubovou jednotkou," dodal pre Gazette Halák.
 

Vyberte región